Количка
Телефон: 0885 856262
Категории
Търси

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА БИЖУТА Bijuta Gerdan

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между фирма Болкан Бул ЕООД с адрес на управление град Пещера, ПК-4550, улица Ангел Калоянов 17 и потребителите (клиентите), които ползват онлайн магазин за бижута www.bijutagerdan.com за покупка на продукти - стоки ( бижута, аксесоари,сувенири, часовници ). С натискането на бутон Общи условия или на произволен бутон различен от този на Общи условия, снимка, картинка, линк или бутон разположен на уебсайта www.bijutagerdan.com cе счита, че Вие сте запознати, приемате и сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с други закони и нормативни актове, действащи на територията Република България.

1.Предусловие

Потребител ( клиент, купувач ) - физическо лице, фирма или друго юридическо лице, което прави поръчка в онлайн магазин за бижута www.bijutagerdan.com и съответно заплаща направената поръчка по избран от него начин Продавач - фирма Болкан Бул ЕООД, търговско дружество, юридическо лице, с адрес на управление град Пещера, ПК-4550, улица Ангел Калоянов 17, собственик на марката Bijuta Gerdan и онлайн платформата ( онлайн магазин за бижута ) www.bijutagerdan.com                                                                      Поръчка - електронна заявка, явяваща се като форма на комуникация между купувача, ( физическо или юридическо лице ) и продавача , в която продавача се съгласява да достави на посочен адрес, а купувачът се съгласява да заплати при нейната доставка стойноста на поръчката. Продукти - стоки, ( бижута, аксесоари, сувенири и часовници ) които ще бъдат доставени на купувача, в резултат на направената заявка в онлайн магазин за бижута www.bijutagerdan.com.  Договор - за договор за доставка на стоки се счита поръчката направена от клиента  (купувача) в онлайн магазин за бижута www.bijutagerdan.comи потвърдена от продавача.

2. Информация за продукта

Продуктите, продавани чрез онлайн магазин за бижута www.bijutagerdan.com са нови и в момента на доставка са придружени от фактура или касова бележка, както се изисква от закона. Фима Болкан Бул ЕООД декларира, че всички продукти - стоки ( бижута, аксесоари, сувенири и часовници ) са изработени от безвредни за зравето материали и  отговарят на стандартите установени в Република България. При изпращане на направена заявка от продавача към купувача се прави оглед на всички продукти в поръчката от служител на онлайн магазин за бижута  www.bijutagerdan.com. Поръчката се приготвя въз основа на направената заявка от купувача към продавача, и от това дали продуктите са били налични в момента на заявката. Продукти се запазват само в затворена заявка от страна на купувача. Поради тази причина, се доставят само продукти, които са минали потвърждаване, приключване на заявката. Отбелязаната на фактурата покупната цена, ще бъде същата, като тази в сайта, в момента на Вашата заявка. Ние си запазваме правото да променяме цените на продуктите, без предупреждение. Също така, поемаме отговорност, че стойността на поръчката Ви няма да се промени, след нейното завършване и потвърждение по Вашата електронна поща посочена при регистрацията в онлайн магазин за бижута www.bijutagerdan.com. При поръчка на оператор за договор за доставка на стоки се счита устната поръчка направена на оператора на телефон 0885856262 или Skype bijuta.gerdan, www.bijutagerdan.com дава гаранции, такива каквито са посочени в закона упоменаващ съответните, но без ограничение на функционирането на този сайт- именно: информация, правилни описания на артикулите, актуализиране на съдържанието в сайта и неговата пригодност за определената цел. Купувачът изрично се съгласява, че се е запознал с правилата на работа в сайта, при липса на такова, използва на свой риск този сайт, изключващи задълженията на продавача, в случая www.bijutagerdan.com, да разреши на потребителите оттегляне, както се изисква по закон и според описаните клаузи в този документ.

3. Гаранция на продуктите

Всички продукти, продавани от онлайн магазин за бижута www.bijutagerdan.com, са с гаранция и съответно възможност за връщане при остановена повреда или дефект при получаването както го изисква търговското законодателство, закона за защита на потребителите и добрите практики при онлайн търговия. Продуктите ни са нови и предварително проверени, одобрени и опаковани преди да бъдат изпратени. 

4.Поръчка

Когато www.bijutagerdan.com потвърди Вашата поръчка, това автоматично ще означава, че Вие сте запознати и съгласни с правилата за ползване на сайта, упоменати в общите условия. Поръчка, приета и регистрирана успешно от www.bijutagerdan.com, се счита тази, която е потвърдена електронно по е-мейла на купувача, без да изисква от него отговор. Фирмата няма да има финансови претенции към купувачите, за непотвърдена поръчка. Поръчката се счита за потвърдена след получаване на е-мейл за потвърждение. Ако не получите е-мейл за потвърждение на поръчката, моля свържете се с нас на посочения телефон 0885856262. Настоящото споразумение, влиза в сила oт момента на потвърждение на поръчката от елетронния магазин www.bijutagerdan.com. Потвърждението се извършва само по електронен път, (електронна поща), след изготвянето на поръчката.

5. Доставка

Доставката се извършва чрез куриер и е безплатна за поръчки над 55 лв за територията на цялата страна, а за поръчки под 55 лв транспортните разходи се поемат от купувача и са на стойност 6.00 лв до посочен от Купувача адрес и 5.00лв до офис на Еконт. Доставките се извършват чрез куриерска фирма Еконт, в дните от понеделник до събота, в часовете между 08:00 – 18:00, в рамките на 1 работен ден, след потвърждаване на поръчката, на адреса, посочен в регистрацията на клиента. www.bijutagerdan.com си запазва правото, да не доставя поръчки на клиенти, които не са изпълнили задълженията си, при своето регистриране, (грешно попълнени данни, невярна информация или липса на такава) . След два неуспешни опита за доставка, направени от куриерската фирма Еконт , Вашата поръчка ще се счита за невалидна и www.bijutagerdan.com ще прекрати договора си с Вас. Ние си запазваме правото, да не изпращаме поръчки до клиенти, които са регистрирани в нашата система с повече от две неуспешно доставени поръчки, в рамките на един месец. Ако купувачът не е открит на адреса, посочен за доставянето на поръчката в часовете, упоменати в поръчката като фиксиран час за досавка, куриерът ще повтори доставката на следващия ден, след контакт с купувача по телефона. Ако при втория опит за доставка от страна на куриерската фирма, купувачът не е открит на адреса, доставката се счита за отменена, а заявката от www.bijutagerdan.com за прекратена. Поръчка с посочен адрес за получаване този на офиса на куриерската фирма се получава от офиса на куриерската фирма, такава доставката се счита за отменена, а заявката от www.bijutagerdan.com за прекратена, когато не се потърси, получи от клиента в рамките на пет работни дни.

6.Връщане на продукт

Съгласно действащото законодателство, връщане на закупени стоки е разрешено само на физически лица. Според действащото законодателството, потребителят трябва да уведоми в писмена форма за желанието да се откаже от покупката, без да дължи неустойка и без да посочва причини за това, в рамките на 14 работни, дни от датата на получаване на продукта. Всеки клиент е в правото си да го направи в рамките на указания срок. Клиентите, регистрирани като юридически лица, нямат право да се откажат от поръчката по посочения ред за физически лица, съответното, отказът от поръчка, се отнася само за физически лица. Връщането на стоки от юридически лица става по ред уговорен от двете страни, след представяне на нужните документи придружавали стоката. При продажба на едро, последващи рекламации се поемат от фирмата закупила стоките на едро. Нужните компенсации от страна на онлаймн магазин за бижута се ореждат след договаряне между двете страни по начи изгиден и приемвлив за двете страни. Всеки клиентът ( физическо или юридическо лице ) има право да върне поръчката веднага след направен преглед и тест в офис на куриерската фирма. При връщане на поръчката Купувачът трябва да заплати разходите по връщане на пратката. При връщане на продукти на по късен етап в рамките на законно указания срок от 14 работни дни за ( физически лица ), продуктите трябва да бъдат върнати в същото състояние, в което са били доставени, по възможност в оригиналната опаковка, с всички аксесоари и оригинални етикети, неповредени и неносени, както и с придружаващия ги документ за продажба, ( фактура или касова бележка ), чрез същата куриерска фирма, с която са били доставени. Купувачът трябва да заплати разходите по връщане на продуктите. Купувачът е длъжен да уведоми www.bijutagerdan.com за намеренията си да се върне продукта, в рамките на 14 работни дни, считано от датата на получаване на пратката. Заявките за връщане на продукт, след изтичане на упоменатия срок, няма да се взимат под внимание от фирмата. След подаване на заявка за връщане на продукт в оказания срок, купувачът разполага със срок от 14 работни дни, за изпълнение на доставката към www.bijutagerdan.com на съответните дефектни или нежелани продукти. Молби след този срок, няма да бъдат разглеждани и приемани. Ние си запазваме правото да откажем приемането на продукти, които не отговарят на условията за връщане, а именно: повредена или скъсана опаковка, следи от носене , надраскани повърхности, липса на етикети и аксесоари, придружаващи продукта и т.н. Пакети, които не отговарят на описанието, ще бъдат отказани. За да се избегнат недоразумения, във връзка със състоянието на пратките ще бъде издаден доклад, с представител на куриерската фирма, в който ще се посочва състоянието на пратката. В документа за изпращане на пратката съдърваща стоката за рекламация, задължително трябва да е отбелязан опцията преглед. При връщане на продукти, които не са в същото състояние, в което са били доставени, не са в оригиналната опаковка и нямат оригиналните етикети, както и придружаващи ги документи, www.bijutagerdan.com ще ги счита за невалидни, и си запазва правото да не възстанови сумата, заплатена за тях. Също така, ние си запазваме правото, да Ви откажем връщането на продукт, в случай на злоупотреба. Когато от месечния брой поръчки, клиентът връща над 25% от общата стойност на поръчките, ние имаме правото да прекратим доставките си към този клиент, без предизвестие. Ако връщането е отказано, въз основа на някое основание, от изброените по-горе, ако клиентът е изпратил продукт, без вписан номер за връщане или е изпратил пакета по друга куриерска фирма, транспортните разходи, ще са за негова сметка. Възстановяване на сумата от върнати продукти, ще се извършва чрез:

  1. Фирмата куриер 

  2. По банкова сметка , посочена от kупувача 

  3. На посочения адрес в онлайн магазина www.bijutagerdan.com 

ВНИМАНИЕ! Уважаеми клиенти молим Ви да спазвате сроковете за връщане на продукти закупени от нашият онлайн магазин.

7. Рекламации

www.bijutagerdan.com, носи отговорност и гаранцията за качество на продаваните продукти. Условията на гаранция за потребителите, са в съответствие със законовите разпоредби деистващи на територията на Република България. Отправените жалби ще бъдат уважени, според условията, посочено по-долу, в противен случай, жалби няма да бъдат приети. Жалбите трябва да се представи в писмен вид, на и-мейл адрес -bijuta_gerdan@abv.bg. Жалбите, се представят в рамките на 48 часа от получаването на поръчката от купувача. В жалбата трябва да бъдат споменати, номерът на поръчката, номерът на фактурата, номерът на товарителницата с която е изпратена поръчката, както и мотивите за оплакването. Жалбите, свързани с гаранцията и дефектите на продуктите, трябва да бъде придружена и от съответния дефектен продукт, в оригиналната му опаковка, заедно с всичките аксесоари към него, както и копие от издадената за него фактура или касова бележка и квитанция от куриерската фирма. Ако даден продукт се връща към www.bijutagerdan.com, без да е придружен с едно от горепосочените изисквания, той може да бъде изпратен обратно към заявителя, (изпращача), без www.bijutagerdan.com да поема отговорност за гаранцията и дефекта му, www.bijutagerdan.com ще отговори на жалбата, в срок до пет работни дни, от нейното получаване. За това време, www.bijutagerdan.com може да реши:

*Приемане на рекламираните стоки, за своя сметка;

*Изплащане стойността на рекламираните стоки;

*Отхвърляне на жалбата;

Никакви претенции няма да се взимат под внимание, ако стоките са били заменени с други или по някакъв начин се е въздействало на тях, (механично или химично). Този списък, подлежи на допълване. Клиентът няма право да предяви иск за обезщетение  относно качеството или количеството на стоките, закупени от www.bijutagerdan.com, ако не бъдат спазени някои от горепосочената процедури, при подаване на молбата за оплакване (жалбата).

8. Промоции

Ние определяме регламента и правилата за организиране на промоциите и отстъпките които правим. Тези правила са известни на потенциалните клиенти, от нашият сайт, чрез техния профил в нашия сайт или от официалната ни страница във Facebook. Право на промоции имат само тези клиенти, които следват правилата, публикувани в сайта. Също така, промоциите се прилагат само за поръчки, които са направени в нашия сайт, в периода, в който промоцията е валидна до изчерпване на количествата. По време на промоциите, отстъпки не са кумулативни, ще се прилага отстъпката с най-висока стойност. Фирмата си запазва правото да отменя промоция без предизвестие.

9. Защита на личните данни

Фирма Болкан Бул ЕООД е регистрирана по закона за защита на личните данни и гарантира пълна конфиденциалност на личните данни. Личната информация, използвана от сайта www.bijutagerdan.com не се продава, предава или по какъвто и да било начин споделя с трети страни и е изцяло съобразена със закона за защита на личните данни и българско законодателство.

10. Злоупотреба

Всеки опит за достъп до личните данни на потребител от друг потребител, промяна на съдържанието на сайта www.bijutagerdan.com или повлияването на качеството му на работа, ще се счита за измама, престъпление и е наказуемо от компетентните органи, съгласно Българското законодателство.

11. Спорове

Всяка жалба, от потребител към сайта www.bijutagerdan.com, по възможност ще бъде решена по взаимно съгласие, при невъзмовност клиентът има право да се обърне към компетентните органи. Тези условия, са задължителни и за двете страни. Двете страни се считат за информирани и съгласни за всички промени в "Общите условия", от датата на тяхното публикуване в сайта. Потребителят е единствено отговорен да бъде винаги в течение с всички промени в тези условия. Ползването на услугите на сайта, след промени в "Общите условия", означава, че сте съгласни с тези промени.
Тези условия, ще се регулират и тълкуват в съответствие със законите на Република България, без оглед на конфликти и намесата на правни норми. За всички спорове, произтичащи от (или) свързани със сайта, Вие се подчинявате на изключителната юрисдикция, и съдебен окръг на съдилищата, които се намират на територията на Република България. Печатната версия на този документ и известията, предавани по електронен път от сайта, ще бъде приемлива в съдебни, или административни производства, основаващи се на, или отнасящи се до тези условия, по същия начин, и при същите условия, като други търговски документи, и записи, първоначално изготвени в печатна форма.

12. Промени

Запазваме си правото да правим промени в разпоредбите, дизайна и всички структури на уебстраницата www.bijutagerdan.com като това не ни задължава да уведомим предварително клиентите си за това! Направени промени никога няма да засягат вече направена заявка ( поръчка ).

13. Декларация за поверителност

Taзи cтpaницa oбяcнявa пoвepитeлнocттa в дейността на Болкан Бул ЕООД, като собственик на сайта www.bijutagerdan.com, и ĸaĸвo знaчeниe имa тя зa нaшитe пoтpeбитeли.

Болкан Бул ЕООД запазва правото си да актуализира или да променя тази Декларация за поверителност по всяко време с оглед на подобряването и добавянето на нови фукционалности в сайта. Промяната на Декларацията няма да наложи изменения по отношение на личните данни. С оглед на посоченото, Ви съветваме да преглеждате настоящата Декларация за поверителност всеки път, когато използвате нашия сайт. Достъп до актуалната версия на документа получавате като кликнете върху бутона „Общи условия” в долната част на всяка страница на сайта. В съответствие с настоящата Декларация за поверителност Вашите данни ще бъдат третирани като строго поверителни.

Вашето Съгласие:

C пoлзвaнeтo нa caйтa ни www.bijutagerdan.com , Виe ce cъглacявaтe caйтa дa зaпишe нacтpoйĸитe Ви в биcĸвитĸa. Aĸo, нe жeлaeтe дa пoлyчaвaтe биcĸвитĸи (сооkіеѕ) oт нac, мoжeтe дa изĸлючитe тaзи oпция в нacтpoйĸитe нa бpayзъpa Ви, както и да използвате бутона за отказ в сайта ни. Повече информация може да получите раздел общи условия, информация за бисквитки. Haшият caйт cпaзвa Baшитe пoтpeбитeлcĸи пpaвa, cъглacнo изиcĸвaниятa нa Регламент (EС) 2016/679 .

Лични данни, събирани чрез сайта и как ги използваме:

Терминът „лични данни“ означава всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез един или повече специфични признаци. Пример за лични данни са името, адреса или e-mail адреса на лицето. Ние използваме предоставените от Вас лични данни, за да Ви информираме за продуктите, промоциите и отстъпките, които предлагаме. Може да използваме Вашия имейл адрес, за да отговорим на Ваши въпроси и коментари, както и за информация за предстоящи наши кампании. Събраните лични данни чрез сайта се използват и за подобряване на неговото съдържание и функционалност, както и за предлагане на нашите услуги на настоящи и потенциални клиенти, включително и на регистрираните потребители на сайта ни. Болкан Бул ЕООД не предоставя лични данни на трети лица.

Сигурност и запазване да данните

Болкан Бул ЕООД взема необходимите мерки за запазване на точността и актуалността на личните данни в нашите бази данни и осигуряваме защитата им. Ние пазим Вашите лични данни толкова дълго, колкото е необходимо за целите, за които са били събрани и за спазване на законовите изисквания за съхранение на документи.

Достъп до данни и промяна

Вие може да изискате достъп до или корекция на личните Ви данни, събрани чрез сайта ни: Болкан Бул ЕООД , като ни уведомите на е-mail: bijuta_gerdan@abv.bg  Ще очакваме да предоставите достатъчно информация, за да успеем да идентифицираме Вашите лични данни. Ние своевременно ще отговорим на Вашето запитване. Запитвания за поправка или изтриване на лични данни се вземат предвид при спазване на приложимите законови изисквания за докладване на данни или задължения за съхранение на документи.

Лични данни на непълнолетни лица

Болкан Бул ЕООД не събира умишлено лични данни от лица под осемнадесет години. Ако, сте под осемнадесет години, молим не ни предоставяйте Вашите лични данни. Ако имате причина да вярвате, че дете е предоставило лични данни на сайта ни, молим да се свържете с нас на посочения е-mail: bijuta_gerdan@abv.bg и ние ще премахнем тези лични данни от нашата база.

Ако, имате въпроси относно нашата Декларация за поверителност или относно начина, по който Болкан Бул ЕООД обработва личните Ви данни чрез сайта www.bijutagerdan.com , ще очакваме да се свържете с нас на тел. 0885856262 или на e-mail: bijuta_gerdan@abv.bg

14. Информация за бисквитки

Защо използваме „бисквитки” и как те подобряват работата на www.bijutagerdan.com за Вас

Какво са „бисквитките” („cookies”)

Това са текстови компютърни данни, съхранявани в браузъра на потребителя, предназначени за използване от уеб страници. Тези данни позволяват да се идентифицира устройството на потребителя и правилното поведение на дадена уеб страница, съобразено с неговите индивидуални предпочитания, „бисквитките” обикновено съдържат името на уеб сайта, времето за съхранение на крайното устройство и уникален номер.

Как използваме „бисквитки”?

Сайтът www.bijutagerdan.com използва „бисквитки”, за да се адаптира съдържанието на страницата към предпочитанията на потребителя и за оптимизиране на използването на уеб сайта. Чрез тях създаваме и анонимна статистика (относно поведението на потребителя в сайта) с цел подобряване структурата и съдържанието на сайта, за да бъдем максимално полезни за Вас.

При използването на уебсайта ние използваме следните „бисквитки“:

• задължителни „бисквитки“ – тези „бисквитки“ са необходими за правилното функциониране на уеб сайта и предоставянето на нашите услуги на потребителите, както и гарантиране на сигурна уеб среда

• функционални „бисквитки“ – тези „бисквитки“ ни помагат да персонализираме използването на уеб сайта спрямо потребителите с оглед Вашите предпочитания

• рекламни „бисквитки“ - чрез тези „бисквитки“ получаваме информация как използвате нашата страница, за да съобразяваме предлаганото Ви рекламно съдържание с Вашите предпочитания.

Нямаме достъп до "бисквитки" на трети страни, а организациите на трети страни нямат достъп до нашите. Организациите на трети страни, които поставят бисквитки, имат собствени строги правила за поверителност.

„Бисквитките” и личните данни

Личните данни, които са събрани от „бисквитките”, могат да бъдат използвани единствено за осъществяването на конкретни функции в сайта, свързани със самия потребител. Личните данни са криптирани, за да се предотврати достъпът до тях от неоторизирани лица и не се използват по никакъв начин, освен за целите на предоставяне на пълната функционалност на уеб сайта и при ползване на нашите услуги.

Изтриване на „бисквитките”

Ограничаването на употребата на „бисквитките” може да засегне някои от функционалностите, които интернет страницата предоставя на потребителя. Стандартният софтуер за сърфиране (браузър) по подразбиране позволява поставянето на „бисквитки”.

Тези настройки могат да бъдат променени по такъв начин, че да блокират автоматичното управление на „бисквитки” в браузъра или браузърът да информира всеки път, когато „бисквитка“ бъде закачена на устройството на потребителя.

Подробна информация за възможностите това и как се използват „бисквитките” е на разположение в настройките на браузъра Ви.